Vad händer om någonting går sönder under flytten?

Att anlita en flyttfirma är den enkla vägen att flytta genom. Som privatperson så kan man själv välja i vilken omfattning man vill ha hjälp och då man idag dessutom kan använda rut-avdraget för en flyttfirma så finns dessutom ett ekonomiskt incitament att välja den lösningen. Men, det kan fortfarande hända olyckor.

Goda intentioner å sida här. Du väljer att anlita en flyttfirma för att din flytt ska gå smidigt och för att du på enklast möjliga sätt ska kunna börja installera dig i den nya bostaden. Det ska vara en garanti för ett säkert och tryggt jobb där dina saker flyttas från punkt A till punkt B utan några problem. Detta i teorin, men i praktiken så kan det faktiskt vara så att saker går sönder. Det kan handla om att någonting tappas, det kan handla om att flyttbilen krockar och det kan handla om att ett föremål stöter mot ett annat under färden. Hur gör man då?

Helt lätt är det inte. Det kan innebära att man hamnar i en tvist med flyttfirman där ord står mot ord och i sådana fall så är det inte helt lätt att bevisa att exempelvis en lampa gått sönder under flytten och inte efteråt. De flesta flyttföretag tar emellertid sitt ansvar och där man antingen ersätter skadorna eller försöker reparera dessa. Några gör det emellertid inte och det är exakt där som du kan agera mer preventivt som kund. Detta genom att undersöka den flyttfirma du står inför att anlita.

Anlita rätt flyttfirma i Göteborg

Bor du i en större stad som exempelvis Göteborg så har du ett gediget utbud av flyttfirmor att välja mellan. Positivt är att det kan ge dig ett lägre pris. Genom att jämföra och ta in offerter kan du hitta en billig flyttfirma i Göteborg. Negativt är att långt ifrån alla håller den klass du förväntar dig – vilket kan innebära en osäker flytt där saker kan gå sönder och där företaget vägrar ta ansvar.

Detta bör du alltid undersöka och där du tittar närmare på några nyckelfrågor. Finns det försäkring? Har företaget transporttillstånd? Är man registrerad för F-skatt – en förutsättning för att du ska kunna använda Rut-avdraget, för övrigt – och finns det några oegentligheter hos Kronofogden som gör att varningsklockorna börjar ringa?

Bohag 2010 och referenser

En annan viktig sak att titta efter är tidigare kunder. Kan du kontakta referenser och höra hur de upplevt tjänsten? Finns inga sådana så bör du definitivt dra öronen till dig. Där kan definitivt en hund ligga begraven. Man kan även kolla med ARN om företaget varit inblandade i några tvister gällande exempelvis skadat gods tidigare. En annan sak som kan vara avgörande är Bohag 2010. Följer företaget de riktlinjer som finns där så är det en seriös aktör. Kort sagt: ju djupare du undersöker, desto mindre blir riskerna.

De flesta flyttföretag arbetar hederligt och med rent mjöl i påsen. Man jobbar för att kunden ska bli nöjd och man vet att den tjänst man erbjuder kan göra en enorm skillnad. Rötäggen är lyckligtvis relativt få. Följder du tipsen ovan så är chansen att hitta rätt flyttfirma i Göteborg väldigt stor. Lycka till!