Bidra till en bättre värld – flytta miljövänligt

Vi har nått en avgörande punkt där vi alla måste börja ta ansvar för en bättre värld och där vi, genom aktiva val, kan vara med och bidra till en bättre miljö. Genom att minska varje enskild individs klimatavtryck så kan vi vända den negativa trend som råder och lämna över en framtid till våra barn- och barnbarn. Det handlar om att tänka till i varje fråga – stor som liten – och en flytt är inget undantag. Kan man flytta miljövänligt?

Klart man kan det! Vi tänkte gå igenom några snabba tips kring hur du ska göra för att din flytt både ska bli smidigare och ske på ett miljövänligare sätt. Innan vi gör detta så ska vi dock även passa på att marknadsföra våra egna tjänster. Vi är ett företag som tar miljön på allvar och som alltid försöker dra vårt strå till stacken i denna extremt viktiga fråga.

Detta gör vi genom att dels hålla vår fordonsflotta uppdaterad och där vi väljer flyttbilar som inte släpper ifrån sig så mycket avgaser. Dels så gör vi detta även genom en bättre planering. Att packa på rätt sätt och planera packningen innan ger oss av sparar extremt mycket på utsläppen – och gör samtidigt flytten effektivare. Genom att vi slipper åka flera gånger mellan punkt A och punkt B så kan vi minska våra avtryck. I övrigt så återanvänder vi alltid kartonger och använder dessa så mycket som det bara är möjligt. Även där är packningen viktig sett till hållbarheten.

Så här kan du själv flytta miljövänligt

Många av de sätt vi använder oss när vi flyttar kan du själv använda dig av i samband med att du flyttar. Vi tänkte emellertid att det är enklast om vi punktar upp dessa tillsammans med de andra tipsen vi ska ge. Det blir lite enklare för dig att följa.

  • Använd gamla kartonger. Att slänga kartonger i samband med en flytt är något som man ska undvika. Dessa går att använda hur många gånger som helst. Visst, det kan vara jobbigt att ha en massa flyttkartonger stående i ett garage eller i förrådet. Vårt råd? Tänk återbruk! Lägg ut kartongerna på Blocket och sälj dem där. Genom detta skapas ett kretslopp som alla har nytta av. Har du plats själv så spara dina kartonger. Det ger dig både en bättre ekonomi och det bidrar till en bättre miljö. Man kan även, i många fall, hyra flyttkartonger hos en flyttfirma. Kolla det innan du köper!
  • Packa rätt. Använd allt utrymme som finns tillgängligt. Bär exempelvis inga tomma väskor – resväskor i synnerhet – utan se till att packa dessa. Se även till att maximera utrymmet i dina kartonger, men naturligtvis utan att de blir för tunga. Packa gärna lite tyngre i botten och fyll på med lätta saker på toppen.
  • Undvik bubbelplast. Du vill – och ska! – givetvis skydda alla dina mer ömtåliga saker och föremål och erbjuda dessa en säker resa. Men, det behöver inte innebära att du ska använda bubbelplast. I många fall så fungerar det lika bra med vanliga textilier – lakan och handdukar – samt med tidningspapper (som du hittar i återvinningen).
  • Förbered flytten. Packa i god tid innan du ska flytta. Se till att sortera ut sådant som du inte längre använder och skänk detta till exempelvis Stadsmissionen, Erikshjälpen eller Myrorna. Var hårdhudad i den frågan: hur troligt är det egentligen att du ska använda den där skjortan som ligger längst inne i garderoben igen? Planeringen kan även utvidgas till din körning. När är det minst trafik längs vägarna och vilken väg går egentligen snabbast att köra? En annan sak som kan användas i planering gäller mat och dryck. Se till att sådant är förberett innan så att du slipper åka iväg en extra gång för att hämta pizza och öl. Vad sägs om att baka en paj eller göra egna mackor?