Flytt av större bohag som ej går in genom dörren

Att flytta större, mer otympliga och tyngre föremål är ingenting som rekommenderas lekmän. Dels så tar man stora risker i att skada sig själv, dels så riskerar man också att skada olika ytskikt – något som kan bli en dyr historia. Rekommendationen är att man tar professionell hjälp i samband med att sådana saker ska flyttas och där du exempelvis behöver flytta på ett piano, ett kassaskåp eller något typ av arkivskåp som väger för mycket. Du kan inte begära att dina vänner ska offra sig för detta.

Det finns emellertid även andra situationer som kan skapa problem i samband med en flytt. Hur ska man kunna flytt någonting som inte går in genom dörren? Här handlar det ofta om att tänka logiskt. Hur kom soffan egentligen in genom dörren? Då det ytterst sällan handlar om magi så återstår ett alternativ och detta innebär demontering.

Kort sagt: den soffa, bokhylla, garderob eller byrå som du köpt kom – mest troligt – in i din bostad genom att vara förpackade i kartonger och där du sedan monterade ihop alla delar. Vid en flytt gäller således det omvända: du ska demontera möbeln i fråga så att du kan få ut allt ur din bostad. Svårare än så är det inte. What goes up, must come down.

Ta professionell hjälp med tunga flyttar

Däremot så finns det också lägen där man kan ta professionell hjälp för att få ut ett bohag på annat sätt. Viss platsbyggda saker som man vill ha med sig kan vara svåra att demontera och det kan även finnas möbler som tagits in i ett stycke – men då genom en annan väg än ytterdörren. Vissa flyttar kan kräva att man använder sig av exempelvis en skylift och att man tar saker på utsidan av huskroppen snarare än att man skruvar isär möbeln.

Detta kräver professionell hjälp, det kan kräva godkännande och det kan kräva en massa övriga säkerhetsåtgärder – avspärrningar exempelvis. En sådan flytt kräver god planering och att man tar hjälp av en professionell flyttfirma i Göteborg. Vi har lång vana av lite mer besvärliga flyttar och den erfarenheten är ovärderlig i sammanhanget.

Har du någonting tungt och otympligt som behöver flyttas från din bostad så är du mer än välkommen att kontakta oss för uppgiften. Vi besöker dig, gör en bedömning och påbörjar det stora planeringsarbetet som krävs.