Tips när du ska packa kläder vid flytt

Det finns några saker som alltid är bra att ha i bakhuvudet när det är dags att flyttpacka kläder. Här går vi igenom grundläggande metoder och avslutar med några punkter som garanterat kommer att hjälpa dig att hålla kläderna i gott skick när du kommer till din nya bostad.

Det finns flera olika tillvägagångssätt du kan välja mellan när kläderna ska packas,. Hur du gör beror på flera aspekter: hur stora är plaggen, vilket material är de gjorda av och vilken kvalitet har dem? Riktigt fina kläder och skor, som finkostymen eller de små röda festskorna, kanske man inte vill packa ner i en flyttkartong med en massa annan bråte. Dessa kan man med fördel ta med under någon annan resa.

Sopsäckar är alltid användbara

När det handlar om kläder rekommenderar vi den alltid så användbara sopsäcken, den fungerar lika bra till detta ändamål som att forsla saker till återvinningen. Den svarta påsen med sin tålighet och mångsidighet är perfekt att ha stor tillgång till vid flyttar, inte minst när det du har i garderoben ska packas ned. Klädesplagg som du till vardags förvarar i lådor och byråer kan du lämpligen packa ned i vanliga flyttkartonger. Se bara till att de inte delar kartong med något vasst, då är risken stor att det går hål på favorittröjan under flyttransporten.

Vikta kläder fungerar dessutom utmärkt som utfyllnad i tunga kartonger, och dessutom fungerar de dämpande om de delar kartong med något ömtåligt. Men även om du ska packa dina kläder i en kartong så är det bra att först lägga dem i en plastsäck. Då slipper du få dina kläder med en doft av papp och kommer inte att behöva köra en extra tvättmaskin helt i onödan.

Wellrobe gör flytten smidigare

Att packa ned kläder som till vardags hänger i garderoben är inga problem. Vårt förslag är att du inte packar ned dem i en låda. Vi rekommenderar en wellrobe, en sorts smidig och säker flyttgarderob med klädstång. En sådan gör att du i princip kan flytta över hela kollektionen direkt från skåp till box, utan några säckar eller mellanstationer.

Passa även på att rensa din garderob när det är dags för flytt. Har du inte använt jackan på några år så kanske det är dags att ta med den till second hand-butiken eller vill välgörenhetsloppisen.

Var försiktig med finkläderna

Kostymer, klänningar och andra sorters finkläder vill du förstås inte skrynkla till. Häng istället in dem i en garderobslåda. Då kan alla plagg också hänga kvar på sina galgar, som du i sin tur hänger in i lådan. Enkelt och hur smidigt som helst!

Kläderna håller sig inte bara fina, det går dessutom mycket fortare att packa upp den. Storleken på garderobslådorna gör dem även perfekta att frakta trädgårdsredskap i. Två flugor i en smäll!

Tre korta punkter om att flyttpacka kläder

  • Rensa ut bland paltorna innan du börjar packa. Vilka plagg använder du egentligen, och vilka kan återvinnas? Gör miljön en tjänst genom att inte bidra till slit och släng-samhället.
  • Packa hängande kläder i soppåsar. Undvik onödiga skrynklor och spara tid till roligare sysselsättningar.
  • Lämna lite underkläder, ett ombyte och något att sova i som du packar i en övernattningsväska på själva flyttdagen. Använd gärna oömma kläder som du inte är så rädd om!

Lycka till med flytten!