Tips inför bohagsflytten

Att planera inflr flytten är alfa och omega eftersom allt måste gå smidigt och enligt tidsplanen under flytten.

Här är några tips på hur kan schemalägga din tid innan du flyttar.

Saker att tänka på

-Nu när flyttdagen är bestämd är det lika bra att hitta en flyttfirma som kan hjälpa dig så snabbt som möjligt.

-För förpackningsmaterial rekommenderar vi att du använder professionell och återanvändningsbar förpackning. Om du har några frågor angående detta kan du kontakta oss på Lindome Flytt så ger vi dig råd.

Om du packar dina lådor själv är det viktigt att komma ihåg att de ska ha handtag och vara tätt stängda. Om du behöver hjälp att hitta sådana så kan du komma ihåg att vi säljer packeteringsmaterial och förpackningsmaterial som är högkvalitativa och lätta att använda.

När du packar, lägg till tyngre föremål till de nedre och lättaste föremålen överst. Lådan får max väga 30 kg. Markera flyttlådan på två sidor (inte toppen) så att du man enkelt kan se vilka rum lådorna ska ställas i.

Vanligt misstag med böcker

Fyll aldrig en hel låda med böcker. Ja det kan vara frestande, men det blir helt enkelt för tungt. Istället fyller du hälften av flyttlådan med böcker och resten av rummet med något lättare, såsom kuddar och filtar eller liknande.

Glas och porslin

Porslin bör hållas på papper (tidningspapper) och förpackas bäst vertikalt. Om det är mycket tomrum i lådan när den är färdigpackat så kan du fylla i alla tomrum med papper så att porslinet ligger stadigt i lådan. Glaset måste packeteras en efter en med papper. Om du hyr en flyttfirma, så kan du låta dem packetera detta på ett säkert sätt.

Elektronik, apparater och kablar

Alla elektriska apparater måste givetvis kopplas ut. Kablarna rullas och fästs med remmar eller snoddar. För stationära anslutna enheter är det nödvändigt att koppla bort elen innan man drar ut ledningarna.

Andra saker att tänka på:

– Kolla så att inga Speglar, större målningar och ljuskronor finns kvar.
– Kolla så att Lamporna är avstängda.
– Kakel och glas är förpackade i papper / papper och / eller kartongförpackning. Plattorna är packade i höjd och det finns glas i lådan.
– Oavskiljda hylldelar, staplade och fyllda med sträng eller band.
– Fäst gardinstänger, skräp, sladd och liknande i bärbar förpackning.
–  Tänk på att mattor bör fästas ihop.
– Placera alltid små blommor i toppen av öppna lådor.
– Flyttlådor staplas bäst tre och tre.

Naturligtvis finns det mycket att tänka på i framtiden, och det är därför vi är här för dig. Vi kan också hjälpa till med tvättning eller annan önskad hjälp.

Lämna en kommentar