Att tänka på vid flytt till hus eller lägenhet

Dags att flytta till drömboendet? Du har köpt lägenheten eller huset du har drömt om, sålt din gamla bostad och flyttstädat enligt konstens alla regler. Du har tagit farväl av grannarna och kanske fällt en tår över alla fina minnen.

Men nu är det dags att fokusera på ditt nya liv. Det är dags att flytta och börja om från början. Här sammanfattar vi i korta drag några saker som alltid är mycket bra att ha med sig när det är dags att flytta.

Glöm inte att städa ordentligt

Viktigt är förstås att det är ordentligt städat i din gamla bostad oavsett om det är ett hus eller en lägenhet. Du vill inte att de första dagarna i ditt nya hem ska störas av en ansträngande omstädning med allt vad det innebär. Vi rekommenderar att du anlitar oss för en kompetent flyttstädning så kommer du att slippa detta besvär. Glöm inte heller att säga upp alla gamla abonnemang på bredband, el, sophämtning, tv-paket och telefoni och så vidare. Tänk på att uppsägningstiden ofta är på ett par månader så slipper du betala dubbelt ett tag.

Vi rekommenderar självklart att du rekommenderar oss, en erfaren och kunnig flyttfirma, för att hjälpa dig med den ganska slitsamma uppgiften. Vi har varit med om det mesta som kan inträffa vid en flytt och kan ge dig den hjälp du behöver. Vi vet hur man packar effektivt, kan bärtekniken och genomför en flytt på ett både effektivt och varsamt sätt. Inget går sönder när vi tar hand om din flytt!

Packa noga med bra material

Det är alltid mycket viktigt att packa ordentligt och att använda riktigt bra material. Köp, hyr eller låna flyttkartonger av hög kvalitet – och gör det i god tid så att du kan planera packningen ordentligt. Vissa gillar att använda banankartonger från den lokala butiken, men vi rekommenderar stabila och tåliga flyttkartonger som är speciellt framtagna för just detta syfte. Tänk också på att kartongerna inte bör väga mer än 20-25 kilo om du vill vara säker på att de inte ska gå sönder under flytten. Dessutom blir allt enklare om du använder kartonger i samma storlek genomgående, då blir det enklare att stapla dem på varandra när det är dags att stuva in bohaget i flyttbilen.

Sopsäckar ett bra komplement

Sopsäckar är också bra att använda när det är dags att flytta. Säckarna är perfekta är bra när man ska packa något som behöver extra skydd, det kan exempelvis handla om kuddar och bäddmadrasser. Välj då slitstarka säckar som tål lite mer, inte de billigaste sopsäckarna från ICA.

Där har du några starka tips inför flytten. Då återstår bara för oss att önska dig och din familj en lyckad flytt och en trevlig vardag på den nya adressen!