Välkommen till Göteborg, Sveriges andra största stad.

Om du ska flytta till Göteborg så kan du hitta intressant fakta om staden som är bra att veta!

Göteborg ligger på västkusten vid mynningen av Göta Älv. Göteborgs stad hade 649 832 invånare år 2010. Staden grundades på initiativ av Gustav II Adolf och fick stadsstatus år 1621. Göteborg är den femte största staden i Norden efter Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo.

Göteborg är en bred stad rent geografiskt, men ganska glesbefolkat med tanke på hur stor staden faktiskt är. Göteborgs sammanhållna stadsutveckling är främst i Göteborgs kommun, men har också vuxit till grannkommuner Mölndal och Partille.

Industrigrupperna Volvo och SKF har sitt huvudkontor i Göteborg. I Göteborg hittar du ett antal turistattraktioner i stadens centrum. Som pärlor på en sträng ner Skånegatan ligger Ullevi fotbollsarena, hockey hall Scandinavium, Gothia Towers skyskrapor, Universeum forsknings Museum och Liseberg, Nordens mest populära nöjespark.

Göteborg har tre pendlingslinjer som åker söderut till Kungsbacka (8 stationer 27 km), norr till Älvängen (7 stationer 31 km) och österut till Alingsås (12 stationer på 45 km). De tre linjerna avgår varje halvtimme, oftare under rusningstid. Göteborg har också fyra regionala linjer, med mycket färre avgångar. Dessa linjer går norrut till Strömstad (17 stationer vid 180 km), norrut till Vänersborg (8 stationer vid 86 km), österut till Borås (8 stationer på 72 km) och österut till Skövde och Töreboda (10 stationer på 183 km).

Idag är Göteborg en ”säckstation”, men tågprojektet Västlänken till 20 miljarder kronor kommer att korrigera detta. Västlänken är en 8 km lång tunnel under stadens centrum, vilket möjliggör kontinuerliga tåg. I tunneln finns också stationerna Haga och Korsvägen. Idag är Liseberg den enda tågstationen i Göteborg söder om centralstationen, och denna station ligger 5 minuters promenad från Korsvägen.

Trots det massiva spårvagnsnätet har Göteborg också mellan 10 och 15 busslinjer som löper genom stadens centrum minst fyra gånger i timmen. Dessa är främst ledbussar med tillgång genom alla dörrar. Under rusningstiden körs några stammen linjer så ofta som var femte minut.

Det finns också cirka tio expresslinjer som går från förortskommunen till förortskommunen via Göteborg. Dessa har bara några stopp i mitten och färgkoder. En av de mest populära expressbussarna är Grön Express från Kungälv till Mölnlycke, som har 41 stopp och avgång var femte minut under spetstimmar.

Från bussterminalen, Nils Ericsson Terminal, finns det lägre expressbussar till de avlägsna delarna av regionen. Dessa bussar stannar vid denna terminal i Göteborg och går till platser som Strömstad, Lysekil och Uddevalla. Samma bussterminal driver även via bussar till Sarpsborg / Oslo och Malmö / Köpenhamn.

Om du vill ha hjälp att flytta till Göteborg, tryck här!

Privat formulär

DINA UPPGIFTER

Vi behöver veta var du bor någonstans för att kunna ger dig en mer exakt offert.

PrivatpersonFöretagUPPGIFTER OM DIN NUVARANDE BOSTAD

LägenhetRadhusVillaKontorMagasinAnnat
JaNej
JaJa, enbart porslinNej

UPPGIFTER OM DIN NYA BOSTAD

LägenhetRadhusVillaKontorMagasinAnnat
JaNej
JaJa, enbart porslinNej

Vill du att vi ringer up dig


031-99 67 15
info@lindomeflytt.com

Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi up dig

[honeypot address]